2017 yılına ait Makine İmalat Sanayii Dernekleri Federasyonu (MAKFED) verileri, makine ve imalat sektörü cirosunun %28'den fazla, üretim değerinin de %27 arttığını gösteriyor. Bu veriler bize teknolojik altyapı yatırımlarının büyük öneme sahip olduğunu gösteriyor. Çünkü bu yatırımlar ülke ekonomisine katma değer kazandırarak bu sektörün daha çok gelişmesini ve iş süreçlerindeki verimliliğin artmasını sağlıyor. ERP, insan kaynakları gibi her noktada Makine ve İmalat sektörüne katkıda bulunmaktadır.
ERP - Kurumsal Kaynak Planlama
ERP yazılımları, işletmenizin tüm verilerini ve iş süreçlerini merkezi bir yolla uçtan uca yönetmenizi sağlar. ERP uygulamaları ile birlikte üretim, satın alma, dış ticaret ve satış gibi kategorilerdeki tüm operasyonlarda görünürlük, etkin kontrol ve veri güvenilirliği sağlar daha fazla verimlilik elde edebilirsiniz. ERP ile operasyonel süreçleri otomatik getirir, iş yükünü de önemli ölçüde azalttığınız için zaman ve maliyet tasarrufu kazanırsınız. ERP yazılımları daha verimli iş süreçleri sayesinde çalışan memnuniyetini, süreçlerin daha etkili yönetimi sayesinde ise de müşteri memnuniyetini artırır.
WMS - Stok ve Depo Yönetim Sistemleri
Özellikle son yıllarda tedarik zincirinin hızlı bir şekilde değişmesinden dolayı kaliteyi ve işçi maliyetlerini kontrol edebilmek için Stok ve Depo Yönetim Sistemleri (WMS) kullanmak neredeyse zorunlu hale gelmiştir. İster bir e-ticaret sitesi, isterseniz bir perakende zincirini yönetin, hatta bir üretici veya distribütör olun. Bu sistemler sayesinde, depolama, sevkiyat ve iş gücü süreçlerinde pek çok avantaja sahip olabilirsiniz. Teknolojinin gelişmesi ve yazılımların Android işletim sistemli donanımlar üzerinden yürütülmeye başlaması ile birlikte, Depo Yönetim Sistemi gibi uygulamaların yalnızca büyük değil; orta ve küçük işletmeler tarafından da tercih edilmesini sağlamıştır.
CRM - Müşteri İlişkileri Yönetimi
Potansiyel veya mevcut müşteri farkı olmaksızın, tüm etkileşim sürecini ve operasyonel süreçlerinizi CRM yazılımı ile tek noktadan kolayca yönetebilirsiniz. Saha personellerinin faaliyetleri, kurumsal hafıza, müşteri ilişkilerinin planlanması ve memnuniyet ölçümleri gibi pek çok işleve sahip CRM yazılımı, süreci en sağlıklı şekilde yönetmenizi sağlar.
e-Devlet
Türkiye'nin gelecek vizyonunun en kritik bileşenlerinden biri, dijital dönüşümdür. Bu süreçte işletmelerin e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter, e-Mutabakat, e-Ekstre gibi uygulamalarını dijital ortama taşımaları hem iş verimlilikleri için büyük önem taşır, hem de yasal uyumluluk için önemlidir. Gelir İdaresi Başkanlığı onaylı bu yazılımlar, kapsamlı dijital uygulamalarla işletmelere zaman, maliyet ve iş gücü tasarrufu sağlar.